De informatie is gemaakt door wikepedia.

 Veel dier- en plantsoorten hebben 'ingebouwde' wapens, zoals klauwen, giftanden of al dan niet giftige angels en stekels of doornen, en/of verdedigingswapens, zoals pantsering. Plantaardige, dierlijke en bacteriele vergiffen evenals ziekteverwekkers kunnen bovendien dienen als bron voor biologische wapens, zoals botuline, tetanus, pokken, nicotine, ricine, etc..

Dieren kunnen ook ingezet worden als wapen. Honden worden speciaal gefokt als 'diensthonden' en sommige worden als oorlogshond getraind om zich in de vijand vast te bijten.

Het grootste deel van de wapens ter wereld wordt tegenwoordig in een klein aantal landen geproduceerd. Zo zijn de vijf permanente leden van de VN Veiligheidsraad ook de grootste producenten. Elk jaar wordt voor vele miljarden euro's in wapens gehandeld.

Er zijn verschillende wapentypen te onderscheiden:

Tot de wapentypen kunnen ook gerekend worden:

De kosten van conventionele-, nucleaire-, chemische- en biologische wapens in verhouding tot hun vernietigingseffect verhouden zich als 2000:800:600:1. Men 1 dollar besteed aan biologische wapens kan men dus evenveel schade berokkenen als 600 dollar aan chemische wapens, 800 dollar aan kernwapens, en 2,000 dollar aan conventionele wapens. Dit maakt chemische en biologische wapens een aantrekkelijk alternatief voor armere landen en terroristische organisaties.[2] Conventionele wapens zijn relatief makkelijk te verkrijgen of te maken maar zijn naar verhouding duur, kernwapens zijn naar verhouding goedkoper maar moeilijker te fabriceren. Chemische en biologische wapens zijn het goedkoopst maar daar staat wel tegenover dat hun effect onvoorspelbaar kan zijn. Bovendien zal het gebruik van niet-conventionele of 'ABC'-wapens (Atoomwapens, Biologische wapens, Chemische wapens) hoogstwaarschijnlijk tot zware politieke consequenties leiden.